EUROFENDER NEEMT DE EXTRUSIE SPATBORDEN DIVISIE VAN TUBUS OVER

Voor tubus was het een strategische beslissing om de afdeling extrusiespatborden te verkopen, zodat de sector dragers en accessoires verder kan worden versterkt en geprofessionaliseerd. In het pand in Münster, waar voorheen de extrusiespatborden werden geproduceerd, wordt binnenkort een moderne assemblagelijn voor dragertoebehoren opgezet. Door deze stap zal tubus de efficiëntie enorm kunnen verhogen en de flexibiliteit bij de verwerking en uitbreiding van de accessoires-activiteiten aanzienlijk kunnen vergroten.

“In het besluitvormingsproces voor de strategische stap om de extrusiespatbordendivisie te verkopen, was het voor ons duidelijk dat we alleen zouden verkopen aan iemand die grote expertise heeft op dit gebied, zodat een goed functionerende overgang gewaarborgd is voor onze klanten”, zegt Anthonie de Jong (COO). “Met Eurofender hebben we een partner gevonden die niet alleen het product maar ook het productieproces zeer goed en langdurig kent. De gesprekken waren vanaf het begin zeer coöperatief en ongecompliceerd, zodat een soepele overname gegarandeerd kan worden.” De verhuizing van de machines vond plaats in week 46.

Eurofender werd in 2009 opgericht door de huidige CEO en eigenaar Alberto Silvestri en produceert geëxtrudeerde spatborden allemaal gemaakt in Italië door een zeer gespecialiseerd team met uitgebreide ervaring.

“Eurofender is zeer verheugd met de overname van alle Rainline-activa van tubus omdat het een geweldige kans is om onze capaciteit te verhogen, de kwaliteit te verbeteren, de levertijd te verkorten en ons productassortiment uit te breiden om één van de belangrijkste spelers in Europa te worden”, zegt Alberto Silvestri (CEO).

De uitbreiding van de productielijnen geeft een grotere flexibiliteit in het productieproces en de toevoeging van de Rainline productrange accessoires biedt bijna eindeloze mogelijkheden en opties om voor elk type fiets een spatbord op maat te maken.

“Soms wordt het spatbord beschouwd als slechts een noodzakelijk onderdeel op een fiets maar voor ons is het een voortdurende zoektocht naar de optimale combinatie van kwaliteit, functionaliteit en design.”

Vanaf begin volgend jaar zullen de huidige klanten van tubus beleverd worden door Eurofender.